Våran egenkomponerade (!) sushi! - Vill du gå sushikurs?
Stoffe kände sig riktigt nöjd med sin dag igår, med såväl presenter, som kursen (som han var initiativtagare till!) samt middagen på kvällen =)
Sushikursen igår:
Till er som visste om den, tycker om sushi, men ändå inte var där...
Säger jag bara: HUGE MISTAKE!
Kursen igår var såväl riktigt trevlig, rolig som lärorik! =)
Sushin vi komponerade ihop fick vi naturligtvis ta med oss hem, vilket resulterade i tre måltider sushi för Stoffe och mig... =D
*Sushi är en rätt som baseras på ris med vinäger. Ordet "sushi" är en forkortning av "su-meshi" där "su" betyder vinäger och "meshi" betyder ris)."Sashimi" däremot är en japansk rätt som innehåller rå fisk.
Makirullar (rullar av sjögräs med fyllning och ris), nigiri (små risbollar med olika typer av pålägg på), californiarullar (rullar med ris ytterst, inte sjögräs), och misosoppa blev det.
Vi inledde med att presentera oss och dricka ekologisk must från östra Skåne =)
Vårt fat (som byggdes på efter bilden tagits). Totalt blev det 2 fat vi fick med oss hem =D
Två nöjda kursdeltagare med sitt resultat! =)
Bor du nere i Skåne och är intressrad av att gå denna kurs föreslår jag att du går in på www.simplyfood.se och skickar ett mejl.
Kanske läge till en möhippa? Eller ett gäng vänner/arbetskamrater?
Sushikursen igår:
Till er som visste om den, tycker om sushi, men ändå inte var där...
Säger jag bara: HUGE MISTAKE!
Kursen igår var såväl riktigt trevlig, rolig som lärorik! =)
Sushin vi komponerade ihop fick vi naturligtvis ta med oss hem, vilket resulterade i tre måltider sushi för Stoffe och mig... =D
*Sushi är en rätt som baseras på ris med vinäger. Ordet "sushi" är en forkortning av "su-meshi" där "su" betyder vinäger och "meshi" betyder ris)."Sashimi" däremot är en japansk rätt som innehåller rå fisk.
Makirullar (rullar av sjögräs med fyllning och ris), nigiri (små risbollar med olika typer av pålägg på), californiarullar (rullar med ris ytterst, inte sjögräs), och misosoppa blev det.
Vi inledde med att presentera oss och dricka ekologisk must från östra Skåne =)
Majonnäs och sambal oelek som blandas ihop för att sedan strykas på i makirullarna.
"Sushimaster" (en sushikock som jobbar på en välkänd sushirestaurang i Malmö) visar oss deltagare hur man ska göra. Först ut var nigiri och sen makirullar (i den ordningen blev det vi gjorde våra i alla fall), men även hur man skär grönsakerna på lämpligt sätt och hur man gör misosoppa (som vi sörplade i oss under resans gång...) *ler*.
Vårt fat (som byggdes på efter bilden tagits). Totalt blev det 2 fat vi fick med oss hem =D
Två nöjda kursdeltagare med sitt resultat! =)
Bor du nere i Skåne och är intressrad av att gå denna kurs föreslår jag att du går in på www.simplyfood.se och skickar ett mejl.
Kanske läge till en möhippa? Eller ett gäng vänner/arbetskamrater?
Kommentarer
Postat av: Anonym
Hej! Det där ser ju jättebra ut!
Då ska vi bara övertala Kalle och smaka ... ;)
Trackback